Onze diensten

Wij bieden een Avond en Weekend service aan Huis aan in regio Drechtsteden. Heeft u een gebitsprothese die u na wilt laten kijken, plan dan een Gratis prothesecontrole aan huis.

Heeft u al een volledige gebitsprothese (u heeft geen eigen tanden meer) en heeft u interesse in een vervangende prothese. Plan dan een Gratis adviesgesprek aan huis.

Ook voor reparaties komen wij graag langs. Kunstgebit Praktijk biedt de onderstaande diensten aan. Bel vrijblijvend voor meer informatie.

Rebasen is het laten opvullen van het kunstgebit. Dit is nodig omdat de kaak zonder tanden blijft slinken en dus van vorm verandert. Later wordt dit proces wel trager, maar het stopt eigenlijk nooit. Door het slinken van de kaak ontstaat er een ruimte tussen de kaak en het kunstgebit. Dit zorgt ervoor dat het kunstgebit los gaat zitten. Wij kunnen dit verhelpen met het aanbrengen van een nieuwe voering in uw gebitsprothese.

Deze behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket 90% vergoed.

*Dit staat los van het wettelijk bepaald eigen risico. 

gebroken_prothese

Hoewel een kunstgebit vervaardigd is met  een zeer sterk kunsthars, kan het gebeuren dat het wordt beschadigd. Het kan zijn dat het breekt, barst of dat er een tand of kies los komt. Dit kunnen wij veelal snel en goed repareren.

Nieuw gebit

Volledige kunstgebit 

Een kunstgebit of volledige prothese is een hulpmiddel voor het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn. Een kunstgebit ligt los in de mond en valt onder de uitneembare voorzieningen. Circa 3 miljoen Nederlanders dragen een volledige kustgebit.

Deze behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket 75% vergoed.

*Dit staat los van het wettelijk bepaald eigen risico. 

Partiële kunstgebit

Als u een aantal tanden of kiezen kwijt bent, zorgt een partiële prothese ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Daarnaast kan de partiële prothese ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden bovendien de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf. Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële prothese wordt vervaardigd, wordt het een plaat- of frameprothese genoemd.

Klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit dat vastgezet wordt op implantaten. Elk heeft zijn voor en nadelen. Een volledige kunstgebit is minder ingrijpend en makkelijker te onderhouden. Terwijl een klikgebit stevig vast zit en ervoor zorgt dat de kaak minder slinkt.

Tandtechniek alblasserdam papendrecht ridderkerk hendrik-ido-ambacht kinderijk nieuw-lekkerland oud-alblas

Kunstgebit reparatie regio Alblasserdam, Papendrecht, Ridderkerk, Hendrik-ido-ambacht, Kinderdijk, Oud-alblas, Tandtechniek, Tandtechnicus.

tandtechnicus papendrecht alblasserdam ridderkerk hendrik ido ambacht kinderdijk nieuw-lekkerland oud-ablas

  • Linkedin Kunstgebit Praktijk
  • kunstgebit praktijk instagram
  • kunstgebit praktijk facebook

©2020 by Kunstgebit Praktijk.