Snel uw kunstgebit laten repareren

Avond & Weekend

Hoewel een prothese gemaakt is van zeer sterk kunsthars, kan het kunstgebit beschadigen of breken. Onze doel is om u zo goed mogelijk te helpen. Daarom halen we de gebroken prothese bij u op en wordt het op een professionele wijze gerepareerd. Wij werken met de beste technieken om uw gebitsprothese weer te herstellen.

 

Een paar voorbeelden van beschadigingen bij een kunstgebit:

 • Het kunstgebit is doormidden gebroken;

 • Er zit een klein (of groter) scheurtje of barstje in de prothese;

 • Er is een tand of kies afgebroken;

 • Een kies of tand is uit de prothese losgeraakt;

 • Er is een klein hoekje van de prothese afgebroken.

Voor alle beschadigingen geldt dat u snel een kunstgebit reparatie nodig heeft. Met een kapot kunstgebit is het namelijk maar lastig eten, lachen en praten. Maak snel een afspraak voor een reparatie. Tevens bereikbaar in het weekend en avond.

 

Hoe kan een kunstgebit kapot gaan?

De meest voorkomende oorzaken op een rij:

 • Een kunstgebit kan vallen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het schoonmaken van de prothese. Als het kunstgebit dan op een stenen vloer valt, kan het breken of kunnen er tanden of kiezen uitvallen.

 • Een kunstgebit kan beschadigen doordat het niet goed past. Er kunnen dan tijdens het kauwen of afbijten scheuren of barstjes in de prothese ontstaan, bijvoorbeeld omdat er teveel spanning op de basis komt. Een slecht passend kunstgebit kan overigens nog meer problemen veroorzaken, zoals pijn en een slechte adem.

 • De prothese kan beschadigen als u op iets hards bijt.

Hoe lang duurt een kunstgebit reparatie?

Meestal duurt een kunstgebit reparatie niet zo lang. Vaak is het klusje al binnen anderhalf uur geklaard. Zo hoeft u de prothese niet lang te missen. Uiteraard hangt de tijdsduur ook af van de soort reparatie. Is uw kunstgebit ernstig beschadigd, dan duurt de reparatie wat langer dan wanneer er slechts een klein hoekje is afgebroken.

Kunstgebit Praktijk biedt een gratis ophaal-en brengservice in regio Drechtsteden.

Uw gebroken of beschadig gebit wordt opgehaald, gerepareerd en weer spoedig bij u thuis bezorgd.

Een kunstgebit reparatie kan gelukkig meestal nog dezelfde dag plaatsvinden. Wij bieden een spoedreparatie-service aan voor avond en weekend (ook op zondag).

Reparatie met afdruk

Soms moet er voorafgaand aan de kunstgebit reparatie eerst een afdruk van uw kaak worden gemaakt. Dat is bijvoorbeeld nodig als het kunstgebit gebroken is en het breukvlak door de basis heengaat (het deel van de prothese dat op de kaak rust). Onze behandelaar maakt dan een afdruk met het kapotte kunstgebit in uw mond. Hiermee wordt een gipsen model gemaakt op basis waarvan het kunstgebit wordt gerepareerd. Op deze manier weet u zeker dat het gebit na de reparatie weer goed zal passen.

Reparatie zonder afdruk

Er is geen aparte afdruk nodig als er een tand of kies losgekomen is uit uw kunstgebit, of als er een tand doormidden gebroken is. Bewaar de losse tand of kies altijd en overhandig het aan de behandelaar. Als het element nog heel is, kan deze weer vastgezet worden. Dat is wel zo prettig, want bij een nieuwe tand of kies kan er kleurverschil optreden, zeker als uw kunstgebit al wat ouder is.

Wat kost een kunstgebit reparatie?

Een reparatie van een kunstgebit wordt voor 90% procent vergoed vanuit de basisverzekering. Het valt wel onder het eigen risico. Gaat het om het repareren van een gedeeltelijk kunstgebit, dan wordt dit niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vraag van te voren aan uw verzekeringsmaatschappij welke regels er gelden voor een kunstgebit vergoeding. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Er zijn praktijken die extra rekening voor spoedreparaties in de avond, weekend, zaterdag of zondag, dat is bij Kunstgebit Praktijk niet het geval en hanteren wij de standaard prijs. Voor ons is het gewoon een kwestie van klantenservice!

Kunstgebit reparatie voorkomen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar met een paar voorzorgsmaatregelen kunt u zoveel mogelijk voorkomen dat het kunstgebit kapot gaat. Een paar tips:

 • Laat uw kunstgebit regelmatig controleren. Daarvoor kunt u gratis een afspraak bij ons maken. De behandelaar kan zien of de prothese nog goed past, wat het ontstaan van scheurtjes en barstjes helpt voorkomen. Als de pasvorm niet meer optimaal is, kunnen wij het kunstgebit herstellen, bijvoorbeeld met een rebasing.

 • Houd bij het schoonmaken van het kunstgebit de prothese altijd boven een kom met water. U kunt ook de wastafel laten vollopen met water. Als het kunstgebit dan valt, vangt het water de klap op en kan het kunstgebit niet breken.

 • Bewaar de prothese in een speciaal bewaarbakje. Zo voorkomt u dat het valt, rondslingert of dat iemand er per ongeluk op gaat staan of zitten.

 • Reinig het kunstgebit met speciale reinigingsproducten. Wij verkopen speciale producten hiervoor in onze winkel, deze zijn niet verkrijgbaar voor consumenten. Gewone tandpasta kan krasjes in het oppervlak van de prothese veroorzaken. Behandel uw kunstgebit voorzichtig. Vermijd het afbijten van harde voedingsmiddelen, zoals rauwe wortels.

Een kunstgebit moet goed passen. Helaas komt het weleens voor dat de pasvorm niet (meer) optimaal is. Zo kunnen er drukpunten ontstaan of kan de prothese losser gaan zitten. Dit is vervelend, want een kunstgebit dat niet goed meer past, kan problemen veroorzaken. Het kan ook gebeuren dat het kunstgebit kapot gaat, bijvoorbeeld als u het laat vallen. Kunstgebit Praktijk kan in deze gevallen het kunstgebit herstellen. Bereikbaar zelfs op zaterdag en zondag.

Probeer zelf nooit uw kunstgebit te repareren.

Gaat uw kunstgebit stuk? Raak dan niet in paniek; een kunstgebit kan meestal snel gerepareerd worden. Een paar dingen die u wel en beter niet kunt doen bij een kapot kunstgebit:

Niet doen:

 • Zelf lijmen. Het lijkt verleidelijk om zelf uw kunstgebit reparatie te doen met een druppeltje superlijm, maar dit is niet verstandig. De lijm zal niet lang houden en reageert bovendien met de kunsthars waarvan uw prothese is gemaakt. Daardoor kan het kunstgebit verder beschadigen en is het moeilijker te repareren.

 • Lang blijven rondlopen met een kapot kunstgebit. Dit is niet alleen slecht voor de prothese, maar ook voor uw mond. Uw kaken slinken sneller als de prothese niet goed meer past, en dat gaat ten koste van de pasvorm. Bovendien kunnen scherpe randjes op het breukvlak uw tandvlees beschadigen.

Wel doen:

 • Bewaar afgebroken tanden en/of kiezen. Vaak kunnen deze elementen weer eenvoudig worden teruggeplaatst in de prothese

 • Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een kunstgebit spoed reparatie of het nou weekend avond is.Ook bereikbaar op zaterdag en zondag. Hoe eerder uw prothese gemaakt wordt, hoe sneller u weer normaal kunt eten, praten en lachen.

Tandtechniek alblasserdam papendrecht ridderkerk hendrik-ido-ambacht kinderijk nieuw-lekkerland oud-alblas

Kunstgebit reparatie regio Alblasserdam, Papendrecht, Ridderkerk, Hendrik-ido-ambacht, Kinderdijk, Oud-alblas, Tandtechniek, Tandtechnicus.

tandtechnicus papendrecht alblasserdam ridderkerk hendrik ido ambacht kinderdijk nieuw-lekkerland oud-ablas

 • Linkedin Kunstgebit Praktijk
 • kunstgebit praktijk instagram
 • kunstgebit praktijk facebook

©2020 by Kunstgebit Praktijk.