Rebasen: Uw kunstgebit weer passend maken

Na verloop van tijd bent u gewend aan uw nieuwe kunstgebit. Zo goed zelfs, dat het lijkt alsof ze er altijd zijn geweest. Maar dat blijft niet zo, uw mond verandert omdat uw kaken slinken. Uw kunstgebit blijft wel even groot. Er ontstaat dus ruimte tussen uw kunstgebit en uw
kaak waardoor uw kunstgebit op den duur losser gaat zitten. Als uw kunstgebit niet goed meer past, kan het op sommige plaatsen op uw kaak zwaarder gaan drukken dan op andere.
Dat kan pijn veroorzaken. Schuur of vijl niet zelf aan uw kunstgebit, maar maak een afspraak. Onze behandelaar past uw kunstgebit op een professionele manier aan. Hij kan een nieuwe laag of ‘voering’ in uw kunstgebit aanbrengen, waardoor het weer goed in uw mond past en goed vast zit.
 

Prothese-zit-los
kunstgebit-zit-los

Controle door een behandelaar is belangrijk. Om pijn te voorkomen en om loszitten van uw kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te raden minstens één keer per twee jaar uw kunstgebit te laten controleren. Ga ook als u geen klachten heeft. Het slinken van uw kaken gaat heel ongemerkt. Het zal u in eerste instantie dus niet opvallen. Uw behandelaar kan uw kunstgebit weer goed passend maken. Of hij kan u op tijd aanraden een nieuwe te nemen, want ook een kunstgebit kan verslijten. De behandelaar controleert bovendien of uw mond nog goed gezond is. Vooral mensen met een slecht passend kunstgebit of mensen die hun kunstgebit al jarenlang dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen krijgen.

Tandtechniek alblasserdam papendrecht ridderkerk hendrik-ido-ambacht kinderijk nieuw-lekkerland oud-alblas

Kunstgebit reparatie regio Alblasserdam, Papendrecht, Ridderkerk, Hendrik-ido-ambacht, Kinderdijk, Oud-alblas, Tandtechniek, Tandtechnicus.

tandtechnicus papendrecht alblasserdam ridderkerk hendrik ido ambacht kinderdijk nieuw-lekkerland oud-ablas

  • Linkedin Kunstgebit Praktijk
  • kunstgebit praktijk instagram
  • kunstgebit praktijk facebook

©2020 by Kunstgebit Praktijk.